VERNIEUWEND WINKELEN

Amarantsalade met sesamzaad, zonnebloem- en pompoenpitten

ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

voor de dressing

  • 1 dl chardonnayazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 chilipepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-ui
  • peper van de molen
  • zeezout

bereiding

  1. Spoel de amarant onder koud stromend water. Doe hem in een kookpot met 6 deciliter water en een snuifje zout. Dek af en laat 20 minuten op een zacht vuur garen. Haal de pot van het vuur en laat de amarant afkoelen.
  2. Schil de wortels, snijd ze in blokjes en blancheer ze kort in kokend, licht gezouten water. Laat afkoelen.
  3. Meng de afgekoeld amarant met het sesamzaad, de zonnebloempitten, de pompoenpitten, het lijnzaad en de pijnboompitten.
  1. Snijd de arame in stukjes, Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Schil de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Snijd de radijsjes in kwartjes. Meng de arame, de wortels, de sjalotten, de paprika en de radijsjes met de amarant. Breng op smaak met peper en fleur de sel.
  2. Meng voor de dressing de azijn met de olie. Snipper de koriander fijn. Verwijder zaadjes en zaadlijsten van het chilipepertje en snijd het heel fijn. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Snipper de lente-ui. Doe alles bij de dressing en breng op smaak met peper en zeezout.