VERNIEUWEND WINKELEN

Biologische pompoen en aardperen gegaard in zelfgemaakte curry

ingrediënten

bereiding

  1. Snijd voor de curry 1 rode ui fijn en 2 knoflooktenen.
  2. Snijd 2 pijpajuinen in ringetjes. Snijd 2,5 cm verse gember fijn (schil eraf).
  3. Fruit de ui en de knoflook en doe daar de pijpajuinen, de peper en het citroengras bij.
  4. Kruid dit met kurkuma en gedroogd komijnzaad.
  5. Bak dit alles op een zacht vuur in wat olijfolie en voeg daar 400ml kokosmelk aan toe.
  1. Laat alle smaken voorzichtig met elkaar mengen.
  2. Voeg hier 500gr schoon geborstelde en gehalveerde aardperen aan toe samen met een halve in stukjes gesneden pompoen met schil.
  3. Doe de aardperen en de pompoen bij de curry en laat alles zacht garen gedurende 20 minuten.
  4. Voeg op het laatst nog een handvol klein gesneden blaadjes basilicum en een handvol blaadjes koriander toe en serveer dit gerecht warm.