VERNIEUWEND WINKELEN

Courgette kroketjes

ingrediënten

  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 ei
  • 4 soeplepels quinoavlokken
  • 2 soeplepels polenta
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 soeplepels amandelschilfers
  • Lente-ui
  • Peterselie
  • Basilicum
  • Peper & zout
  • Kruidenzout Herbamare

bereiding

  1. Snijd de courgetten in schijven van ca. 2cm.
  2. Klop het ei los en kruid met peper & zout.
  3. Meng de quinoavlokken met de polenta en breng op smaak met het kruidenzout.
  4. Dompel de courgetteschijven onder in het losgeklopte ei en daarna in het paneermengsel.
  1. Bak even aan in olijfolie en laat verder garen in een oven van 180° gedurende ca. 15min.
  2. Snijd intussen de lente-uitjes fijn en bak in olijfolie. Meng deze gebakken uitjes met het overgebleven paneermengsel, amandelschilfers samen met fijn gesneden peterselie, basilicum en de mosterd.
  3. Verdeel deze topping over de courgetten en laat nog even meebakken in de oven (ca. 5min).