VERNIEUWEND WINKELEN

Glutenvrije lentesalade met rijstnoedels

ingrediënten

  • 100 gram rijstnoedels
  • 100 gram tofu (natuur)
  • 1 soeplepel sesamzaadjes
  • 6 kerstomaatjes
  • peper en zout
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 koffielepel citroensap
  • sesamolie
  • lente-uitjes, fijgehakt
  • 50 gram sojascheuten
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • koriander
  • 1 koffielepel (fijngehakte) gemberwortel
  • Provamel bakken en braden

bereiding

  1. Begin alvast met een kom water te laten koken.
  2. Haal vervolgens het kokend water van het vuur en leg de noedels er +/- 3 minuten in.
  3. Verhit de sesamolie in een pan (op een hoog vuur) en voeg de tofu eraan toe.
  4. Prik deze fijn met een vork en voeg er peper, zoud en sesamzaad aan toe.
  1. Voeg er vervolgens de lente-uitjes en de paprika aan toe en laat opnieuw enkele minuutjes meebakken.
  2. Voeg vervolgens wat van het water van de noedels eraan toe.
  3. Op het einde voeg je de sojascheuten, de kerstomaten, de rijstazijn en het citroensap toe en laat dit geheel nog een minuutje sudderen.
  4. Werk af met gemberwortel en koriander en laat je verrassen door de smakenbom.