VERNIEUWEND WINKELEN

Parmezaanse wafels met zaadjes

ingrediënten

  • 100g fijn geraspte parmesan
  • 2 tl grove polenta
  • 2 tl maïzena
  • 2 tl witte rijstbloem
  • 1 1/2 tl nigellazaad 
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 tl olijfolie
  • Eiwit van 1 ei 

bereiding

  1. Bekleed twee bakplaten met bakpapier
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  3. Doe de Parmezaanse kaas, polenta, maizena, rijstbloem en zaadjes in een kom.
  4. Roer alles door elkaar. Voeg de olijfolie en het eiwit toe en kneed er met uw vingers een deeg van.
  1. Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier, plet het een beetje en rol het met een deegroller uit tot een dunne lap. Leg de deeglap zo 15 minuten in de oven. haal het bovenste vel bakpapier er dan af en snijd het deeg met een mes of deegsnijder in ongelijke punten. leg de wafels op de bakplaten.
  2. Bak de wafels 10 - 12 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn; keer ze halverwege de baktijd. Laat ze een paar minuten op de bakplaten afkoelen, voordat u ze op een rooster legt om verder af te koelen.
  3. Bewaar de Parmezaanse wafels maximaal 1 week in een luchtdichte trommel.