VERNIEUWEND WINKELEN

Tiramisu

ingrediënten

p>voor de koffie crème

Voor de mascarponecrème

bereiding

  1. De koffiecrème - Los het gelatinepoeder op in het water. Breng vervolgens de room aan de kook. Doe er de koffie bij en laat van het vuur trekken. 
  2. Klop de eierdooiers met de suiker schuimig. Voeg er de room aan toe. Laat het mengsel volledig  afkoelen, zeef het en roer er de gesmolten gelatine door.
  3. De mascarponecrème - Klop de eierdooiers met de suiker en het water au bain-marie tot een sabayon.
  4. Haal de kom uit het warme water en klop tot het mengsel afgekoeld is.
  1. Roer de lauwe mascarpone los en roer hem beetje bij beetje door de sabayo. Klop de room lobbig en spatel hem door het mengsel.
  2. Spuit de koffiecrème met een spuitzak aan één kant van een glaasje. 
  3. Verdeel er in stukjes gebroken lange vingers over en vul verder op met mascarponecrème. Werk af met cacaopoeder en chocoladekrullen.