VERNIEUWEND WINKELEN

Zachte speculoos

ingrediënten

  • 275 gram boter
  • 450 gram donkere rietsuiker 
  • 3 gram speculooskruiden
  • 3 gram kaneel
  • 1 ei
  • 100 ml water
  • 750 gram bloem
  • 11 gram bakpoeder
  • 125 gram fijn gemalen amandelen
  • 50 gram geschaafde amandelen

bereiding

  1. Meng de boter, de kruiden en de kaneel tot een gladde massa.
  2. Voeg het water en het ei toe en meng opnieuw tot een glad geheel.
  3. Breng de bloem, de fijn gemalen amandelen en de bakpoeder erbij en meng dit alles tot een homogeen geheel.
  4. Rol dit deeg volledig uit en maak er vervolgens een grote rol van.Wikkel deze rol in plastiekfolie en laat minimum 4 uur in de koelkast rusten.
  1. Haal de rol uit de koelkast en versnijd de rol in plakjes van ongeveer 1,5 cm dikte (ongeveer 90 gram) en maak deze wat platter met uw handpalm.
  2. Bak ze gedurende 24  minuten in een voorverwarmde oven op 180° C. 
  3. Laat nog even afkoelen en smullen maar. SMAKELIJK&nbsp