VERNIEUWEND WINKELEN

Zoete pompoensoep

ingrediënten

bereiding

  1. Snijd de ui in kleine blokjes en fruit hem in de olie.
  2. Halveer de pompoen, haal de pitten eruit, en snijd hem met schil en al in stukjes.
  3. Doe hetzelfde met de wortel en de aardappel. (als je alle groente biologisch koopt, kan je de schil laten zitten. Spaart weer tijd!)
  4. Voeg de pompoen, wortel en aardappel toe aan de ui.
  5. Verdeel de kerrie en het korianderzaad over het groentemengsel en laat het geheel 5 minuten bakken.
  1. Voeg de bouillon (1 liter water met 3 eetlepels bouillonpoeder) toe en laat minstens een halfuur koken.
  2. Check na een halfuur of de pompoen, wortel en aardappel zacht geworden zijn.
  3. Als dat het geval is, maak je met een staafmixer een mooie gladde massa van de soep.
  4. Roer eventueel wat kokoscrème door de soep om het nog zoeter en romiger te maken.